Thursday 17 June 2010

DM's note.

 Βρίσκεστε μπροστά σε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια καταγραφής και εξιστόρησης του Warhammer FRP campaign όπως αυτή διαδραματίστηκε με την συμμετοχή του MAZA GROUP. Σκοπός είναι η καταγραφή να γίνει από την οπτική γωνία των χαρακτήρων, δηλαδή in character.

Μερικές φορές αυτά που θα γράφονται στο blog, δεν θα είναι ακριβώς αυτό που έγινε στο session, κυρίως για να είναι ενδιαφέρουσα η ανάγνωση του blog (χρήση ποιητικής αδείας). Βέβαια ενδέχεται οι out of character καταστάσεις να είναι εξίσου ή και ακόμα πιο ενδιαφέρουσες, οπότε θα γίνετε ειδική  Επίσης κάποιες λέξης θα γράφονται κατευθείαν στην αγγλική. Κανείς δεν θα ήθελε να διαβάσει στα ελληνικά το 'Πολεμικό Σφυρί' ή του 'Μαγικούς Πυραύλους'. Από την άλλη πάλι, ακούγεται τόσο αστείο, που ίσως να γραφτούν και στα ελληνικά. Επεξηγήσεις που θα είναι αναγκαίες για τους αναγνώστες, out of character γεγονότα, κτλ, θα σημειώνονται ως 'DM's note'. Επίσης συγχωρέστε τα πολλά ορθογραφικά μου λάθη. 10 χρόνια τώρα, έγραφα στα greeklish, και το spellchecker (συλλαβοελεγκτής?), δεν μου βγάζει πάντα την σωστή ορθογραφία.

A, μικρή ιστορική αναδρομή. Το πρώτο μου RPG ήταν το dungeons and dragons, τι άλλο. Γι'αυτό και έγραψα DM's note, από συνήθεια. Παραδόξως και στο Warhammer FRP, έτσι λέγεται ο 'διαχειριστής' της περιπέτειας, αλλά πάντα μου άρεσε να διαβάζω την ονομασία του σε άλλα συστήματα. Πχ, η white wolf τους λέει Storytellers (ST), και αν θυμάμαι καλά στο Call of Cthulhu είναι SK, story keeper, ή Keeper of the Arcane Lore.  Από τα πιο αστεία είναι στο Toons RPG όπου οι παίκτες είναι καρτούνς. Εκεί ο DM ονομάζετε Animator. Στο Red Dwarf είναι ΑΙ, στο Tales from the Floating Vagabond είναι Bartender, στο Paranoia είναι Computer. Fate – The World of Synnibar. Sheriff στο– Deadlands, και φυσικά, Zombie Master, στο All Flesh Must be Eaten, του Έλληνα George Vassilakos.

Για να μην μπλέκω όμως τα out-of-character rpg news και σχόλια, με την in character εξυστώρηση του campaign, έκανα έεενα ακομά blog όνομα MAZA's tabletop RPG and Board Games blog . Σι γιού δέρ!

No comments:

Post a Comment